Set Penjagaan Luaran NR

Set Penjagaan Luaran NR terdiri daripada

Minyak Berubat Herba

Kandungan:
(1 botol - 130 ml)

Minyak serbaguna ini sangat berkhasiat dan telah terbukti keberkesananya. Ia berfungsi sebagai antiseptic, astringent dan penyegar kulit dan pelembab. Minyak ini  bersih dan halal. Boleh dibawa sembahyang.

Khasiat
 1. Melegakan ketegangan otot-otot, sendi dan tulang. (Sapuan dan urutan biasa pada bahagian yang mengalami ketegangan)
 2. Juga sesuai untuk sakit kulit, alahan dan panau  ( Sapuan nipis setiap hari selepas mandi ketika keadaan kulit yang kering)
 3. Melegakan selsema, lelah, batuk-batuk, paru-paru kembang dan basah (Sapuan pada bahagian dada, belakang badan.)
 4. Untuk pesakit resdung (sinusitis), sakit gusi dan gigi.
 5. Sakit telinga, luka-luka parah, bengkak-bengkak akibat gigitan serangga (Titiskan pada tempat sakit, luka dan bengkak)
 6. Benjolan atau lebam .
 7. Sebagai penyegar dan pelembab di tempat bahagian sulit. (Titis pada pad)
 8. Sakit senggugut,dan urutan selepas bersalin (Konsultasi urutan bidan anda).

Herbal Balm

Kandungan:
(Balm - 7gram)

Balm berubat serbaguna berfungsi untuk melegakan pening kepala, loya, mual, hidung tersumbat, gatal ringan pada kulit, sakit otot  dan sendi. Sesuai dibawa bersama anda sebagai langkah persediaan. 

Khasiat
 1. Menghilangkan rasa pening kepala, loya dan mual. (Sapuan nipis pada zon T muka, sisi kiri dan kanan dahi, belakang leher dan pangkal dagu)
 2. Menghilangkan gatal ringan pada kulit, sakit otot dan sendi. (Lakukan sapuan nipis dan urutan ringan pada tempat yang mengalami masalah tersebut)

Barra Gel

Kandungan:
(1 botol - 200 ml)

Dirumus khas untuk wanita yang mementingkan penampilan dan "mengemis rindu". Mengandungi bahan semulajadi yang membersih dan menyegar bahagian sulit . Menghilangkan kelemumur, kegatalan pada kulit dan  menghilangkan rasa "stress" serta bau "tengit" anda ketika menstrualasi (datang bulan). Sesuai digunakan oleh lelaki yang mengalami bau badan dan bau ketiak. Boleh digunakan seisi keluarga.

Khasiat:
 1. Membersih dan menyegar bahagian sulit (Mencuci seperti mencuci anggota badan yang lain)
 2. Menghilangkan kelemumur (Melakukan cucian dan bilasan nipis pada bahagian kepala dan rambut)
 3. Menghilangkan bau badan (Gosok bahagian ketiak, leher, dada, pelipat lengan dan kaki dengan menggunakan bahagian belakang tapak tangan)

Sabun DHIA
Kandungan:
(1 buku - 80 gram)

Dirumus khusus untuk membuang sel kulit mati ("tindakan scrub"), memberi kecerahan tona warna kulit, ketiak, dan  sesuai digunakan selepas Herbanika Lulur bagi wanita yang menggunakan set bersalin. Juga berfungsi menghalus/mengurang bahagian regangan kulit 'stretch mark" bahagian pangkal peha dan perut.

Khasiat:
 1. Efek menghalus/mengurang regangan bahagian kulit. (Sabun seperti biasa dan kemudian lakukan urutan cekik (tapak tangan) dari bawah ke atas) khususnya peha dan perut.
 2. Memutihkan ketiak (Sabun seperti biasa dan guna belakang tapak tangan untuk menggosok bahagian ketiak)

Krim Herbanika Feminin
Kandungan:
(1 tiub - 30 gram)

Krim Herbanika Feminin merupakan krim lubrikasi dan pelembab bahagian sulit wanita. Komposisi herba yang terkandung diperkaya dengan ekstrak tumbuhan herba asli yang berkhasiat sebagai emolien dan astrigen.

Khasiat:
 1. Efek lubrikasi dan melembab faraj. (Cuci bersih bahagian luaran dan saluran dalam faraj dengan Barra Gel dan lap sehingga kering. Kemudian lakukan sapuan ke dalam saluran faraj) - kaedah ini akan melembab dan memberi kelinciran pada rongga faraj.
 2. Efek kesegaran zakar dan kerandut testis. (Cuci bersih bahagian luaran zakar dan testis dengan Barra Gel dan lap sehingga kering. Kemudian lakukan sapuan pada bahagian luaran zakar dan kerandut testis sehingga terasa menyerap kedalam kulit) - kaedah ini memberi ketahanan penegangan pada zakar.

Phyto Vagin

Kandungan:
(1 tiub - 30 gram)

Phyto Vagin merupakan perapi dan penyegar sulit wanita. Ianya diperkaya dengan rumusan herba yang berkhasiat untuk menambah perapian dan kesegaran tempat sulit wanita.

Khasiat:
 1. Efek perapian harian. (Cuci bersih dibahagian sulit luaran dan dalaman saluran faraj dengan Barra Gel dengan air kemudian kesat sehingga kering. Sapu gel Phyto Vagin pada ruang dalaman faraj.